ماری جوانا چیست
ماری جوانا نامی است که به گل و برگ های خشک شده گیاه شاهدانه داده اند. در حقیقت ماری جوانا گیاهی است یک ساله با شاخه های نازک با برگ های نوک تیز و پنجهای که مصرف آن باعث ایجاد نشئگی و سرخوشی می شود. اولین مصرف ماری جوانا مربوط به پنج هزار سال پیش است. ماری جوانا یکی از پر مصرف ترین مواد مخدر در دنیا است که محبوبیت و جایگاه ویژهای میان جوانان دارد. مصرف ماری جوانا عوارض شدیدی از جمله بی قراری، توهم و افزایش ضربان قلب را برای مصرف کننده به وجود میآورد. بیشترین مصرف کنندگان این ماده مخدر خطرناک را جوانان ۱۹ تا ۲۵ ساله تشکیل میدهند و به دلیل حس سرخوشی موقتی که بعد از مصرف آن ایجاد می شود، به سمت این ماده مخدر کشیده میشوند.
اثر ماری جوانا
مصرف ماری جوانا در دفعات اول باعث سرخوشی، افزایش تمرکز، توهم های گذرا و لذت بخش میشود و این باعث تشویق جوانان و نوجوانان به مصرف بیشتر این ماده میشود، اما پس از چندین بار مصرف و ایجاد وابستگی این نتایج کاملاً معکوس میشود. با گذشت زمان در صورتی که فرد مصرف خود را ادامه دهد دچار استرس مزمن، ضعف اعصاب و پرخاشگری میشود. مصرف ماری جوانا ادراک و حس زمان، مکان و هوشیاری را به حالت غیر طبیعی در می آورد. ماری جوانا در برخی شرایط ممکن است اضطراب شدیدی ایجاد کند.
عوارض ماری جوانا
تحقیقات نشان می دهد که ماده تتراهیدروکانابینول موجود در ماری جوانا، به گیرنده ها ی خاصی در مغز به نام گیرنده های کانابینوئیدی متصل می گردد که بسیاری از آن ها در هماهنگ کردن حرکات نقش دارند. به همین دلیل افرادی که پس از مصرف ماری جوانا رانندگی می کنند ممکن است دچار آسیب و سانحه شوند. هیپوکامپ، ساختاری است که با ذخیره سازی حافظه و یادگیری سر و کار دارد و گیرنده های بسیاری برای تی. اچ. سی دارد. بنابراین مصرف زیاد و مسمومیت با ماری جوانا باعث ضعف حافظه کوتاه مدت و مشکل پردازش اطلاعات پیچیده می شود. دانشمندان اخیرا کشف کردند که گیرنده های کانابینوئید، به طور معمول به مواد شیمیایی درون زاد طب یعی بنام اندوکانابینوئیدها متصل می گردند که یکی از آن ها به نام آنانداماید است. در حال حاضر تلاش زیادی صورت می گیرد تا داروهایی را به وجود آورند که سیستم کانابینوئید درون زا و یا داخلی را هدف قرار دهند. امید است که این داروها در درمان تعدادی از اختلالات مختلف مغز، از جمله اعتیاد به مواد مخدر، اضطراب و افسردگی مفید واقع شوند.
ترک ماری جوانا
رایج ترین روش مصرف ماری جوانا پیچیدن در کاغذ و دود کردن آن است. هنگامی که ماری جوانا را در پیپر یا کاغذ میپیچند، سیگاری تهیه میشود. ماریجوانا اعتیادآوری بالایی دارد و اگر فرد مصرفکننده و یا فروشنده دستگیر شوند، فرد مجازات خواهد شد. قطع مصرف ماری جوانا با علائم آزاردهنده ای مانند اختلال خواب، بیاشتهایی، بی قراری و استرس، تحریکپذیری، حالت تهوع، ایجاد درد در شکم و میل زیاد به مصرف مجدد همراه است.برای ترک ماری جوانا باید به کلینیک های معتبر ترک اعتیاد مراجعه نمایید و از دکتر روانشناس یا دکتر روانپزشک برای ترک اعتیاد کمک بگیرید.