ماده مخدر شیشه
کریستال، مت آمفتامین یا شیشه یک ماده محرک قوی است که بر اعصاب مرکزی تأثیر می گذارد. شیشه یک ماده مخدر غیر قانونی است که پتانسیل زیادی برای سوء مصرف دارد. مت آمفتامین ماده اصلی در تولید شیشه است که در حال حاضر برای کاربردهای پزشکی پذیرفته شده است و سوء استفاده از آن ممکن است منجر به وابستگی شدید جسمی یا روانی شود. مت آمفتامین در داروهایی برای درمان اختلال بیش فعالی و در درمان موارد چاقی شدید استفاده می شود.
شکل خیابانی داروی مت آمفتامین یا همان شیشه، هیچ کاربرد پزشکی ندارد و منحصراً به عنوان یک ماده مخدر تفریحی مورد سوء استفاده قرار می گیرد که متأسفانه اکثر مصرف کنندگان از عوارض و آسیب های آن بی اطلاع هستند. اعتیاد به ماده مخدر شیشه بیشتر روانی است تا جسمی، به طوری که با مصرف حتی یک بار آن، فرد ولع مصرف پیدا می کند و خیلی زود در دام اعتیاد به شیشه گرفتار می شود.
شیشه یک محرک قوی است. مهم نیست که از چه راهی مصرف شود، چه تزریقی و چه استنشاقی، بلافاصله علائم مصرف آن بروز می کند. زمانی که فرد تحت تأثیر متابولیک قرار می گیرد، ممکن است برخی از علائم مصرف شیشه را نشان دهد.
علائم سوء مصرف شیشه
- افزایش فعالیت بدنی
- افزایش فشار خون
- افزایش دمای بدن
- مردمک های گشاد چشم
- تعرق شدید
- از دست دادن اشتها
- بی خوابی شدید
- پارانویا یا تحریک پذیری
- سرخوشی زودگذر
- رفتار غیر قابل پیش بینی
- انجام کارهای تکراری و بی معنی
- حالت تهوع، استفراغ و اسهال
- لرزش بدن
- خشکی دهان، بوی بد دهان
- اضطراب و استرس
- سر درد
- فک غیر قابل کنترل یا حرکات اضافی در فک
علائم نگران کننده سوء مصرف شیشه
- آشفتگی ذهنی، روان پریشی و پارانویا
- احساس خزیدن حشرات زیر پوست
- کاهش وزن شدید
- احتمال آسیب زدن به خود و دیگران
- رفتار خشونت آمیز
- تشنج
- افزایش ضربان قلب و خطر حمله قلبی
سوء مصرف شیشه
شیشه متأثر بر مواد شیمیایی ارتباطی دوپامین، نوراپی نفرین و سروتونین در مغز و فعال کردن سیستم قلبی و عصبی مرکزی عمل می کند. مصرف کنندگان شیشه در ابتدا احساس اعتماد به نفس و قدرت با انرژی بی حد و حصر، افزایش بهره وری و افزایش عملکرد جنسی گزارش می دهند با این حال زمانی که علائم اولیه از بین رفت، این تجربه تغییر بدی پیدا می کند که منجر به عواقب منفی جدی و خطرناک می شود.
ترک شیشه
درمان سوء مصرف شیشه نیاز به معاینه و تشخیص پزشک متخصص دارد. مرحله اول درمان اعتیاد یا سم زدایی، با نظارت دقیق توسط کادر پزشکی باتجربه در محیطی آرام انجام می شود. قطع مصرف شیشه می تواند ناراحت کننده باشد و گاهی اوقات باعث ایجاد دوره های افسردگی می شود، بنابراین خطر عود و بازگشت به مصرف در طول دوره درمان اعتیاد زیاد است. درمان های ترکیبی که برای هر بیمار به صورت جداگانه و با توجه به شرایط او در نظر گرفته شده است، باید تا پایان دوره درمان تحت نظارت پزشک انجام شود. برنامه های درمانی از اشکال مختلف روان درمانی یا مشاوره فردی برای حل مسائل مربوط به سوء مصرف و وابستگی به شیشه استفاده می کنند.